Vasilišin: Čas na nákup akcií ešte nie je

Vhodný čas na nákup akcií ešte nie je, tvrdí bývalý obchodník na Wall Street Rastislav Vasilišin. Nepriaznivá nálada na trhoch akciám neprospieva a akcie nie sú podľa neho podhodnotené, uviedol v online rozhovore na serveri Pravda.sk.

29.09.2008 12:01
Rastislav Vasilišin Foto:
Rastislav Vasilišin zažil počas dráhy obchodníka na Wall Street krízy, recesie i internetovú bublinu.
debata

Zažil som krízy, recesie, internetovú bublinu. Takýto prepad som však nevidel. Finančné jadro sa otriaslo, tvrdí Vasilišin, bývalý obchodník na Wall Street a zakladateľ firmy Virtuse Wealth Management, ktorá poskytuje poradenstvo bohatým klientom.

„Súčasná bublina je oveľa širšia ako predošlá internetová bublina. Kým Vám v internetovej bubline stačilo vypredať technologické akcie, dnes je krízou poznačený skoro každý sektor ekonomiky,“ uviedol v online rozhovore. 

„Vhodná doba pre nákup akcií ešte nie je a to z dvoch dôvodov. V prvom rade je nepriaznivá nálada na trhoch a tá cenám akcií nikdy neprospieva. V druhom rade akcie nie sú v žiadnom prípade podhodnotené,“ povedal v online rozhovore.  Drobným investorom radí investovať do peňažných fondov, úložiek v bankách alebo kvalitných dlhopisov.

Prijatie eura označuje za výbornú vec. „Nikto nemá krištáľovú guľu, preto je ťažké odhadnúť správny čas vstupu. Z dlhodobého hľadiska čas vstupu nezohráva žiadnu úlohu. Pre človeka, ktorý plánuje stráviť celý život na Slovensku, je to jedno,“ odpovedal na otázku čitateľa. 

Prečítajte si celý online rozhovor
(kliknite na odkaz)

debata chyba