Nebojte sa krízy, upokojuje Amslico Slovákov

Finančná kríza spôsobená vývojom na hypotekárnych trhoch, ktorá sa v poslednom období prejavila v USA, nemá podľa predstaviteľov Amslico AIG Life žiadny vplyv na činnosť poisťovne na Slovensku.

16.09.2008 11:28
Peniaze Foto:
Ilustračné foto
debata

Počas víkendu sa objavili informácie, že poisťovňa AIG má finančné problémy. Tá požiadala americkú centrálnu banku Fed o preklenovací úver 40 miliárd USD, aby zabránila kríze likvidity a zníženiu ratingov. Akcie poisťovacej skupiny následne rapídne klesli.

Kríza nemá podľa stanoviska Amslico AIG Life vplyv na plnenie záväzkov voči jej klientom na Slovensku, ako ani na ďalšie sesterské spoločnosti po celom svete, nakoľko všetky majú svoje samostatné hospodárenie nezávislé od holdingovej spoločnosti AIG.

Ako ďalej informovali zástupcovia Amslico AIG Life, spoločnosť plní a prevyšuje požiadavky solventnosti podľa platnej slovenskej legislatívy a je veľmi dobre kapitalizovaná.

Zisk po zdanení v predchádzajúcom roku dosiahol 486,5 milióna Sk (16,15 milióna eur) a výška vlastného imania prekročila 3 miliardy Sk (99,58 milióna eur). Výška technických rezerv, ktoré slúžia na krytie budúcich poistných plnení, dosiahla 14,2 miliardy Sk (471,4 miliónov e­ur).

„Rezervy sú investované do štátnych a vysoko bonitných cenných papierov v zmysle platnej slovenskej legislatívy,“ uviedla spoločnosť Amslico AIG Life. Celkové aktíva dosiahli na konci minulého roka 17,6 mld. Sk (584,2 mil. €).

Amslico AIG Life poisťovňa je najväčšou zahraničnou poisťovňou so zameraním na životné poistenie na Slovensku.

debata chyba